Olej z kiełków pszenicy 50 ml
Opis
PSZENICA /Triticum/
Rodzaj zboża, który należy do rodzin traw wiechlinowatych. Uprawiana jest niemalże na całym świecie, lecz pochodzi z południowo-zachodniej i środkowej Azji. Można wyróżnić około 20 gatunków pszenicy, która jest oprócz jęczmienia najstarszym uprawianym zbożem od ponad 6000 tysięcy lat. W gospodarce światowej zajmuje trzecie miejsce pod względem produkcji zbóż. Powszechnym uprawianym gatunkiem jest pszenica zwyczajna. Z owoców zwanych ziarniakami można otrzymać wiele surowców, np. kiełki pszenicy, z których przez proces ekstrakcji otrzymuję się naturalny olej bogaty w wiele składników.
NATURALNY OLEJ Z KIEŁKÓW PSZENICY /Tritium Vulgare Germ Oil/
Otrzymywany jest w 100% z kiełków pszenicy. Bogaty w proteiny, kwasy tłuszczowe oraz dużą zawartość witamin A, B, D i E (naturalny antyutleniacz). Nadaje skórze gładkość i miękkość. Działa nie tylko na powierzchni skóry, ale łatwo przenika do naskórka. Idealny do wysuszonej i łuszczącej się skóry. Regeneruje wnętrze włosów, odtwarza ich naturalną osłonkę i wygładza ich powierzchnie. Chroni przed nadmierną utratą wody oraz promieniowaniem UV. Przestrzegamy jednak osoby uczulone na pszenicę przed stosowaniem go, gdyż może wywołać reakcję uczuleniową.
Olej z Kiełków Pszenicy oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny.
SPOSÓB UŻYCIA
-
bezpośrednio na skórę, kilka (4-5) kropel weź na czyste opuszki palców i wcieraj w skórę twarzy do omnetu całkowitego wchłonięcia.
-
stosowany zwykle w technikach relaksacyjno-upiększających.
-
do pielęgnacji paznokci oraz suchych i łamliwych włosów
-
dodatek do odżywek regenrujących włosy
-
znajduje szerokie zastosowanie w produkcji balsamów, mydła, szamponów
-
do leczenia oparzeń również tych słonecznych
PRZECHOWYWANIE
Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu .
POCHODZENIE
Państwa Europy